Въпреки неубедителното си начало на сезона Ига Швьонтек се завърна

...
 Въпреки неубедителното си начало на сезона Ига Швьонтек се завърна
Коментари Харесай

Изненадата е факт: Феноменална Крейчикова шокира Швьонтек и грабна трофея в Дубай!

 Въпреки неубедителното си начало на сезона Ига Швьонтек се завърна към най-хубавата си игра през предходната седмица, когато победи на шампионата в Доха след едвам 5 изгубени гейма в хода на конкуренцията. Това я сложи в ролята на главен любимец за трофея и на WTA 1000 шампионата в Дубай тази седмица, където без никакви изненади и проблеми тя доближи до финалната борба.

Там я очакваше шампионката от Ролан Гарос 2021 - Барбора Крейчикова, която дълго време след въпросния успех не можеше да откри оптималния си темп на игра и загубите в откриващите кръгове за нея изобилстваха. През тази седмица обаче някогашната №3 в света подсети за най-хубавите си дни и реализира поредни победи над Петра Квитова, Арина Сабаленка и Джесика Пегула, с цел да си проправи път към конфликта за трофея.

Тази серия от подвизи на международната №30 продължи и през днешния ден, когато тя наложи волята си и над самата Ига Швьонтек, която не съумя да се опълчи на безпогрешната Крейчикова, и по този начин по-късно повече от час и половина игра чехкинята сграбчи своята шеста WTA купа след победа в поредни сетове с 6:4 6:2.

Още в първите минути от срещата чехкинята направи сериозна поръчка, пласирайки няколко удара с оптималната дълбочина, извели я до пробив в дебютното подаване на противничката. Крейчикова продължи да бъде доста нападателна при посрещане и това в композиция с неуверената игра на Швьонтек, която редуваше отлична офанзива с непредизвикана неправилност, ѝ оказа помощ да се поздрави с триумфа в първия сет, в чийто край станахме очевидци на четири следващи пробива.

В началните минути на втората част полякинята изглеждаше тенисистката, която се намира в по-добра позиция, като с помощта на отличното систематизиране на ударите си и премерения риск в своите дейности съумя да доближи до общо четири брейкбола в първите две подавания на съперничката. Точно в тези моменти обаче някогашната №3 прибягваше до помощта на сервиса си и бързо заличи заплахата, след което на собствен ред се възползва от неубедителния начален удар на топ поставената, с цел да осъществя пробив, който след това затвърди безпроблемно за 4:2. Това обаче надалеч не бе краят на наказателната акция на Крейчикова, чиято доминация в идващите геймове продължи с цялостна мощ и след още един пробив тя си подсигурява крайния успех.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР